De dokter in balans

Evenementen

Cursusbeschrijving

Huisartsen ervaren regelmatig stress door de toegenomen regeldruk, patiënten met complexe klachten die langer thuis blijven wonen, uitbreiding van het takenpakket en hoge verwachtingen vanuit de maatschappij. Onbalans en burn-out liggen op de loer.                                                                                                                               

 Zoals Claire Loots uitlegde in Medisch Contact (29/3/2018): “Om onder deze werkomstandigheden een bevlogen professional te kunnen zijn, moet je je eigenheid zien te behouden of terug te vinden. Compassie en medemenselijkheid krijgen pas echt kleur als een arts zijn eigen menselijkheid en eigenheid weet in te zetten.”

Hoe blijf je bevlogen en voorkom je burn-out? In deze workshop staat het werken vanuit compassie en mindfulness centraal om daarmee de balans in je werk te behouden.

 Gezonde Dokter biedt geaccrediteerde scholingen aan voor huisartsen op basis van Mindfulness, compassie en communicatie. Steekwoorden zijn burn-out preventie, zingeving en bevlogenheid. De scholingen zijn een groot succes onder de huisartsen in Drenthe en worden daarom nu ook aangeboden voor huisartsen uit de Medrie regio’s. De kracht van de trainingen ligt mede in hun directe kennis van de huisartsenpraktijk. Alle inzichten zijn 100% to-the-point.

Doel en opzet

Margreet Teelken, huisarts, zal vanuit haar ervaring vertellen over meer momenten van zelfzorg en rust temidden van de levendigheid en hectiek in je werk. Sietske de Haan, mindfulnesstrainer en coach geeft praktisch toepasbare oefeningen en laat je ervaren hoe het werkt. Vanzelfsprekend is er ruimte voor vragen en discussie.

 

Na afloop krijg je oefeningen mee als MP3 bestand en schriftelijke informatie.

Doelgroep

Huisartsen aangesloten bij Medrie


Accreditatie

De scholing is met 2 punten geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)

Dieetwens

Medrie wil rekening houden met uw dieetwensen. 
Deze kunt u zelf aanpassen, klik hiervoor op onderstaande afbeelding.Praktische informatie

  • Duur van de cursus: 2,5 uur
  • Tijdstip : 19.00 - 21.30 uur
  • Docent: Sietske de Haan, trainer en coach en Margreet Teelken, huisarts
  • Kosten : € 148,50
  • Cursussen van Medrie zijn vrijgesteld van BTW
  • Meer informatie: scholing@medrie.nl