IMIS - Regio Flevoland

Evenementen

Cursusbeschrijving

IMIS staat voor Inhalatie Medicatie Instructie School.

Doel en opzet


Patiënten met longziekten gebruiken bijna allemaal medicatie die per inhalatie moet worden gebruikt. Deze toediening heeft het grote voordeel dat het meteen in het gewenste gebied in de longen wordt gebracht, waardoor de werking van het medicament verbetert en er vaak ook minder van de werkzame stof nodig is. De belangrijkste voorwaarden zijn echter een juiste inhalatietechniek en het gebruik van de juiste inhalator. Veel patiënten maken fouten bij de toediening, omdat er bijvoorbeeld geen goede instructie is gegeven of er een onjuist protocol wordt gehanteerd.

De Stichting IMIS beoogt een correct gebruik van doseerapparatuur voor inhalatiemedicatie door middel van het trainen zorgverleners en het maken van protocollen.

Er wordt gestreefd naar een landelijke kwaliteit en uniformiteit in instructies en materialen. De Stichting IMIS probeert deze doelstelling onder andere te bereiken door scholing voor hulpverleners door speciaal daarvoor opgeleide (long) verpleegkundigen.

(Bron: www.stichtingimis.nl)

Doelgroep


Praktijkondersteuners uit regio Flevoland.

Deelnemers dienen werkzaam te zijn voor huisartspraktijken die contractueel zijn aangesloten bij de betreffende Medrie-zorgketen


Accreditatie


De scholing is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V, NVvPO, NVLA, SANA Keurmerk, OA en ABC1.

Dieetwens

Medrie wil rekening houden met uw dieetwensen. 
Deze kunt u zelf aanpassen, klik hiervoor op onderstaande afbeelding.Praktische informatie


Duur van de cursus: 3 uur

Tijdstip:18.00 – 21.30 uur (18.00 -18.30 uur inloop met soep en broodjes)

Groepsgrootte: maximaal 20

Docent: Nicole Kinket, longverpleegkundige

Kosten: De kosten van deze scholing zijn € 186,50.  Deze kosten worden geheel vergoed door de Medrie zorggroep waarbij u bent aangesloten

Opgave: kan tot 4 weken van te voren

Cursussen van Medrie zijn vrijgesteld van BTW

Bewijs van deelname: nee

Meer informatie: scholing@medrie.nl