Online Inspiratiesessie Samenwerken in de wijk, hoe doe je dat?

Evenementen

Omschrijving

Samenwerking in de wijk is erop gericht kwetsbare bewoners met een meervoudige, complexe zorgvraag passende zorg en behandeling te bieden, zo dicht mogelijk bij huis. Het doel is om mensen zo lang mogelijk hun eigen regie te laten voeren en hun zelfredzaamheid te behouden of, waar mogelijk, te vergroten.

De startbijeenkomsten van vorig jaar stonden in het teken van ‘data en denken’. Nu maken we de stap naar doen! Huisartsen, praktijkondersteuners en hun partners in de wijk gaan concreet met elkaar in gesprek over efficiënte en zinvolle samenwerking, met de bewoners als uitgangspunt. 

Werkwijze: online en interactief

Helaas is deze inspiratiesessie in het voorjaar geannuleerd, maar op 5 november bieden Medrie en Proscoop, vanuit een pop-up studio bij Medrie in Zwolle een inspirerende avond aan die u thuis of op de praktijk kunt volgen. Het programma is interactief, het tweede gedeelte volgt u samen met uw samenwerkingspartners in “break-out rooms”, zodat u direct al in gesprek kunt gaan.

Inspiratie en interactie staan centraal in deze praktische avond en twee sprekers staan daarbij garant voor frisse en prikkelende inzichten:

Sprekers

Erik Dannenberg, voorzitter Divosa


Erik heeft een brede bestuurlijke achtergrond in zorg en welzijn en is lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Als voorvechter van inclusie en participatie neemt hij ons mee langs de ontwikkelingen in de zorg:waar komen we vandaan, hoe is het nu en waar gaan we heen? Hoe kunnen we met elkaar slimmer gaan werken terwijl er steeds meer patiënten een beroep doen op de gezondheidszorg.
Jan Joost Meijs, Projectleider Positieve gezondheid gemeente Nieuwegein


Jan Joost is arts én innovator pur sang. Hij is de ‘founding father’ van Welzijn Op Recept, een concept gericht op gezondheid en preventie dat landelijk volop in de belangstelling staat. U gaat in dit programmaonderdeel per wijk met elkaar in gesprek om te ontdekken wat een integrale samenwerking voor uw bewoners kan betekenen.


Programma

 • 19.00 uur: Opening 
 • 19.10 – 20.00  uur: Erik Dannenberg, ondersteund met chat/polls.
 • 20.00 – 20.10 uur: Koffiepauze 
 • 20.10 – 21.10 uur: Jan Joost Meijs, met opdrachten en discussie in “break-out rooms”
 • 21.10 – 21.30 uur: AfsluitingDoelgroep

Huisartsen, praktijkmanagers en praktijkondersteuners in het Medrie-gebied en hun samenwerkingspartners in de wijk. Mobiliseer dus vooral het netwerk rond uw praktijk om samen deel te nemen.

Ook belangstellenden vanuit het sociaal domein, gemeenten en zorgverzekeraar kunnen aansluiten.


Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen.Praktische informatie

 • Donderdag 5 november van 19.00 – 21.30 uur
 • Inschrijven kan tot: 4 weken voor de start van de bijeenkomst
 • Inschrijven kunt u door op het evenement te klikken en het formulier in te vullen, bent u bekend bij Medrie, dan kunt u inloggen via het scholingsportal
 • Sprekers: Erik Dannenberg en Jan Joost Meijs
 • Wij delen enkele gegevens van u met onze technische ondersteuningspartij vanwege uw inlog.
 • Bewijs van deelname: ja
 • Meer informatie: scholing@medrie.nl