Koolhydraatarme voeding (verkort)

Cursusbeschrijving

Er is  veel aandacht voor koolhydraatarme voeding. Recent waarschuwde het Diabetes Fonds voor te veel suiker in onze voeding. Veel van de suikers die we binnen krijgen, eten we namelijk onbewust. Inmiddels worden bij diabetes patiënten goede resultaten bereikt met koolhydraatarme voeding. Deze scholing is daarom een must voor diëtisten en praktijkondersteuners die meer over dit onderwerp willen weten.

 

Na deze scholing bent u helemaal op de hoogte van de achtergronden en de onderbouwing van koolhydraatarme voeding. Ook krijgt u praktische aanwijzingen om te bepalen voor wie deze voedingswijze geschikt is en kunt u deze voedingswijze adviseren en uitleggen aan uw cliënten.

Doel en opzet

·     * Presentatie over de achtergrond van insulineresistentie en invloed hiervan op de anabole stofwisseling en de relatie met voeding.


·     * Presentatie koolhydraatbeperking S, M, L (streng, matig, licht). Welke maat heeft je cliënt? Hoe pas je deze voedingswijze toe in de praktijk, tips en tricks, wat zijn valkuilen, en waar moet je op letten? Aanpassen van diabetesmedicatie bij een koolhydraatbeperkte voeding.


·      * Voorbeelden en bespreken casuïstiek.

Doelgroep

Deze scholing richt zich op diëtisten en praktijkondersteuners.  Het is de bedoeling dat deze collega’s samen inschrijven voor de cursus. Zodoende kunt u er ook samen een vervolg aan geven door casussen uit uw praktijk te bespreken. Indien uw collega de scholing al eerder heeft gevolgd, kunt u natuurlijk ook individueel inschrijven.

 Deelnemers dienen werkzaam te zijn voor huisarts- en diëtistenpraktijken die contractueel zijn aangesloten bij de betreffende Medrie-zorgketen

5 april regio  Flevoland

17 april regio Zwolle

6 september regio Zwolle-Hardenberg


Accreditatie

De scholing is geaccrediteerd door de beroepsorganisaties: ADAP, KABIZ, KAOF,  SANA, EADV, NVvPO en het kwaliteitsregister V&V.


Dieetwens

Medrie wil rekening houden met uw dieetwensen. 
Deze kunt u zelf aanpassen, klik hiervoor op onderstaande afbeelding.



Praktische informatie

·     Tijdstip:
*  Donderdag 5 april van 17.15 – 21.00 uur (17.15 – 17.45 uur inloop met soep en broodjes) Shortgolf Swifterbant

* Dinsdag 17 april van 17.30 – 21.15 (17.30 – 18.00 uur inloop met soep en broodjes)
Medrie Zwolle

* Donderdag 6 september van 17.30 uur - 21.15 uur (17.30 - 18.00 uur) inloop met soep en broodjes

 * Groepsgrootte: maximaal 30

* Inschrijven kan tot 4 weken voor de cursusdatum (uiterlijk 8 maart en 20 maart en 4 augustus)

·      Docent: Harriet Verkoelen, diëtist/diabetesverpleegkundige, auteur, docent, uitgever

·      Kosten: €165,00. Deze kosten worden geheel vergoed door de Medrie zorggroep waarbij u bent aangesloten.

 

·      Cursussen van Medrie zijn vrijgesteld van BTW

·      Bewijs van deelname: ja

 

Meer informatie: scholing@medrie.nl

Inschrijven

Volg Medrie