Er zijn steeds meer oudere patiënten in de praktijk. Doordat zij langer thuis wonen nemen hun zorgvragen in complexiteit toe. Om passende zorg te ontvangen, zijn vaak meerdere disciplines betrokken en hebben ze de juiste indicatie(s) nodig.
Wanneer de kwetsbaarheid steeds meer toeneemt is een (tijdelijke) opname soms noodzakelijk. Dit kan erg intensief zijn om te organiseren.
In deze cursus gaan we in op de indicaties die thuiswonende ouderen kunnen hebben, wat de indicatoren zijn en hoe ze worden aangevraagd. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de verschillende opnames, de voorwaarden voor de diverse plekken en stappen die daarvoor moeten worden gezet.
Na de cursus heb je kennis over de verschillende indicaties, wet- en regelgeving en opnamebeleid.
Nicolette Schouten, wijkverpleegkundige en casemanager bij Icare, geeft een toelichting op de diverse indicaties die ouderen kunnen hebben (WLZ, ZVW, WMO) en wat dit betekent voor de zorg en ondersteuning.
Daarnaast zal Sandra Blaauwgeers, zorgconsulent en medewerker bij het RCPZ (Regionaal Coördinatiepunt Patiënten spreiding Zwolle)* uitleg geven over opnames, crisisbedden, het RCPZ en wat je zelf kunt regelen.
We willen -naast het inhoudelijke gedeelte- graag ruimte geven aan ontmoeting en netwerken tussen praktijken, zodat er ook van elkaar kan worden geleerd. De avond is daarom opgedeeld in twee inhoudelijke delen, met daartussen uitgebreid de tijd voor de maaltijd en ontmoeting.
Héline van Vuuren zal als Programmamanager Ouderenzorg vanuit Medrie aanwezig zijn om te avond te leiden.
POH'ers regio Zwolle.
Deelnemers dienen werkzaam te zijn voor huisartspraktijken die contractueel zijn aangesloten bij de betreffende Medrie-zorgketen.
Accreditatie wordt aangevraagd voor NVvPO en V&VN.
Dit is een scholing met een lichte maaltijd, u kunt uw dieetwensen hier aanpassen.